Kroon- en brugwerk

Kronen

Een kroon is een overkapping die wordt gebruikt bij het ontbreken van een enkele tand of kies. De kroon kan gemaakt worden van diverse materialen en qua vorm en kleur aangepast worden aan de rest van het gebit zodat het niet zichtbaar is. Is uw tand of kies beschadigd door bijvoorbeeld tandbederf, een ongeval of door cariës (gaatjes)? Onze kroon biedt dan uitkomst!

Uw “slechte” tand of kies wordt tot net iets onder het tandvlees geslepen zodat de kroon hier overheen kan worden geplaatst. Een kroon biedt bescherming aan de onderliggende tand of kies en wortel.

Is de wortel van uw slechte tand of kies niet sterk genoeg als basis voor de kroon, kunt u altijd kiezen voor een kroon op implantaat. Ontbreken er meerdere tanden of kiezen? Kiest u dan voor een brug.

Bruggen

Een brug is een vervanging van één of meer afwezige natuurlijke tanden of kiezen en wordt bevestigd op naburige elementen. Ontbreken er bij u één of meerdere tanden of kiezen? Of is er meer dan één gebitselement beschadigd? Dan heeft u met meer dan alleen een esthetisch probleem te maken.

Ieder element op zich, afgezien van de verstandskies welke niet doorkomt, heeft een functie in het kauwsysteem en spraak. Het is daarom belangrijk een ontbrekend of getrokken element te vervangen door een uitneembare prothese, een brug of een tandheelkundig implantaat zodat u goed kunt blijven praten en eten.