Prothesen

Als u kiest voor een prothese wordt het volledig gebit of een groot deel compleet vervangen. Bij prothesen zijn er verschillende mogelijkheden.

Partiële prothese

Een partiële prothese is letterlijk een gedeeltelijke prothese. Regelmatig komt het voor dat mensen een gedeelte van de eigen tanden en kiezen verliezen. Dit kan niet alleen een ontsierend gezicht zijn, maar hierdoor kunnen er ook problemen bij het spreken en eten ontstaan.

Bij een partiële prothese werken wij nauw samen met uw tandarts. Uw tandarts controleert of uw goede tanden en kiezen de belasting van een plaatje aankunnen en is verantwoordelijk voor uw eigen tanden en kiezen. Wij zijn dat dan voor de prothese.

Er zijn 2 soorten plaatprotheses: een kunststof- en een frameprothese. Na het bekijken van uw situatie wordt beoordeeld welke voor u het meest geschikt is. Wij doen ons uiterste best om de kunsttanden en eventuele verankering in dezelfde kleur als uw eigen gebit te maken.

Volledig kunstgebit

Een volledige prothese of kunstgebit is een vervanging van de natuurlijke tanden en kiezen
wanneer deze verloren zijn gegaan door cariës (gaatjes), parodontitis of een andere oorzaak.

Vaste prothese

Een vaste prothese is een prothese die op 4 tot 6 implantaten (kunstwortels) in uw boven- en/of onderkaak wordt bevestigd.  Het woord vast zegt het al, een vaste prothese zit muurvast.

Natuurlijk behoudt iedereen het liefst de eigen tanden en kiezen. Maar dit is helaas niet voor iedereen weggelegd. Als u het gevoel van een eigen gebit zo goed mogelijk wilt behouden, is de keuze niet moeilijk: kies voor een vaste prothese op basis van tandimplantaten! U merkt geen verschil met een eigen gebit.

Klikgebit

Een klikgebit is een op implantaat gedragen prothese. Een tandarts-implantoloog plaatst enkele titanium staafjes in uw kaak waarop het gebit “vastgeklikt” wordt. goedkoop klikgebitEen klapperend (loszittend) gebit behoort daarmee tot het verleden.

Heeft u pijn omdat uw kunstgebit los zit? Durft u niet vrijuit te lachen omdat u er geen vertrouwen in heeft dat uw kunstgebit goed blijft zitten? Of bent u het smeren van een kleefpasta helemaal beu? Bespreek dan eens de mogelijkheid van een klikgebit met uw tandarts. Of wellicht heeft uw tandarts u al een klikgebit geadviseerd.